woensdag 16 juli 2014

Spinazietaartjes

 
 
Een lunch bij oma, voor haar 94e verjaardag,  waarbij we allemaal een eigen lekkernij meenemen.
Dat vind ik heerlijk om te doen.
 
Het is ook zo leuk om te zien dat de hapjes in de loop der jaren wat zijn aangepast, verbeterd of compleet zijn vervangen door andere lekkernijen.
 
Zo is het bij ons een soort traditie geworden om met Sinterklaas broodjes met warm vlees te eten. Dat vlees komt dan van een heerlijke rollade. Vaak samen met een huzarensalade en griesmeelpudding.
Maar alle kleinkinderen wonen inmiddels op zichzelf en weten de weg naar de keuken zelf ook te vinden. De basis blijft hetzelfde, maar er staan nu ook andere dingen op tafel.
 
Zo zag ik deze spinazietaartjes en dacht gelijk, die neem ik mee! Geen culinair hoogstandje maar wel een groot succes. Ze waren zó op!!!!
 
Makkelijk om zelf te maken en zo gaat het in zijn werk:
 
Wat heb je nodig? (voor 12 taartjes)
- bladerdeeg
- spinazie met Boursin (uit vriesvak)
- feta
- uitje, gesnipperd
- peper/zout naar smaak
- 3 eieren
- cupcakeblik
 
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 190C (hetelucht oven, dit kan verschillen per oven)
Laat de plakken bladerdeeg ontdooien.
Vet een cupcakeblik in en zet weg.
Laat de spinazie op laag vuur ontdooien.
Snipper ondertussen een uitje en fruit deze in wat olie.
Wanneer het bladerdeeg is ontdooid, leg je in elk vakje van het cupcakeblik een plakje bladerdeeg. Je zult zien dan de hoekjes gaan krullen of over elkaar vouwen. Dit geeft niets, je pakt ze straks toch in als een klein pakketje.
 
Doe de ontdooide spinazie in een mengkom en voeg daar het gesnipperde uitje aan toe. Doe daar de drie eieren bij en meng dit goed. Kruimel de feta door het mengsel en voeg peper/zout toe naar smaak.
Verdeel het mengsel over de bakjes met bladerdeeg.
Vouw de hoekjes naar elkaar toe en zet het cakeblik in de oven.
Bak ze 25 minuten in de oven of tot het bladerdeeg een mooie bruine kleur heeft.
 
Laat de taartjes na het bakken even afkoelen in het cupcakeblik om ze vervolgens op een rooster verder af te laten koelen. Je kunt deze taartjes van tevoren maken en ze op het moment dat je wilt gaan eten, even opwarmen in de oven.
 
Eet smakelijk!
 
Liefs, Kirsten
 


 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen