woensdag 23 april 2014

Quiche Pesto


 
 
Deze stond al langere tijd op mijn to-do lijstje.
Quiche maken is leuk, lekker, simpel en ideaal om de restjes op te maken.
Immers, alles kan in een quiche dus je kunt eindeloos variëren!!

Zoals gezegd; het is erg simpel en je hebt er ook niet veel ingrediënten voor nodig.
Vaak heb je de helft al in je koelkast staan!

Ingrediënten:
- 2 à 3 eieren ( ik houd het zelf op 2 eieren)
- 125 ml slagroom
- pesto (in dit geval uit een potje)
- gerookte kalkoen reepjes (kip kan ook)
- champignons
- broccoliroosjes (vriesvak)
- uitje
- geraspte kaas
- peper en zout naar smaak
- bladerdeeg (Belbake, Lidle)
- quiche vorm (22cm doorsnede)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ik werk zelf met een heteluchtoven en deze mag 10 graden lager staan.
Zet een klein pannetje met water op en laat het aan de kook brengen. Wanneer het water kookt voeg de broccoliroosjes toe en kook deze gaar in 4 minuten. Laat deze uitlekken wanneer ze klaar zijn.

Leg twee vellen bladerdeeg eruit en laat deze 10 minuten ontdooien. Vet ondertussen je quiche-vorm in. Ik gebruik het bladerdeeg van de Lidle omdat deze een beetje croissant-achtig is. Dat maakt de taart veel luchtiger, maar anders zijn de Hartige taart bladerdeegvellen uiteraard ook heel geschikt.

Voor de vulling:
Snijd de ui fijn en snijd de kalkoenreepjes ook in kleinere stukjes.
Maak de champignons schoon en snijd deze in stukjes.

In een pan met wat olie fruit je de ui aan en voeg je de kalkoenreepjes toe. Is de ui mooi glazig voeg dan de champignons en de uitgelekte broccoliroosjes toe aan het mengsel. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Laat rusten.

Wanneer de bladerdeegvellen zijn ontdooid leg je de naden over elkaar heen, eventueel de randen even nat maken met water, en rol je ze uit tot een groot vierkant. Het moet groot genoeg zijn om je quiche-vorm te kunnen bedekken, plus de opstaande randen.

Prik gaatjes in het bladerdeeg wanneer deze eenmaal in de vorm zit. Bestrooi de bodem met wat geraspte kaas.
Doe vervolgens de kalkoenvulling in de vorm. Verdeel met name de broccoliroosjes goed over de bodem.

Voor het eimengsel:
Klop 2 eieren, 125 ml slagroom en een flinke lepel pesto in een kom of maatbeker. Wil je een sterkere pesto smaak, voeg dan wat meer pesto toe.

Giet het eimengsel over de vulling in de taartvorm.

Zet de vorm in de oven en bak deze gaar in 30 minuten. Je kunt de quiche iets van te voren nog bestrooien met geraspte kaas. Haal de taart er dan uit wanneer de kaas is gesmolten.

Laat hem even afkoelen en serveer er een lekkere, frisse salade bij.

Smakelijk eten!

Liefs Kirsten


www.lidl.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen